Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

Valahol ott kezdődhet az igazi szerelem, ahol a szenvedély véget ér... Legalábbis a szerelem tovább tart, mint a lángolás. A kettő ugyanis nem összekeverendő. Azt mondják, két év után tűnik el a szerelem, és jó esetben valami más még megmarad belőle, ami összetart két embert. Tévedés: a szerelem nem tud elvészni, ha egyszer megvan. A lángolás ellenben elmúlik. De valami sokkal jobb marad utána.

A szenvedélyben nincsenek kompromisszumok, a szerelem viszont nem működik egészséges lemondások nélkül. A szenvedély egoista, de a szerelemben előbb nézem a másik érdekét, mint a sajátomét. A szenvedélyben csak ÉN vagyok, a szerelemben MI vagyunk. A szenvedély nem tud várni, a szerelem türelmes - "hosszútűrő, kegyes".

A szenvedély maga az ünnep, a szerelem viszont a hétköznapoké.

Azt hiszem valójában csak akkor mondhatom el magamról, hogy igen, én voltam már szerelmes ebben az életemben, amikor hajlott háttal, fájó izületekkel, reumásan még mindig szeretem Őt, és még mindig képes mosolyt csalni a fogatlan számra... :-)

Címkék: szerelem

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr161398868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Incifinci · http://incifinci14.blog.hu/ 2009.09.23. 09:57:04

Ezt milyen szépen megírtad. Így még senki tollából nem hallottam megfogalmazódni.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.09.23. 12:20:47

Köszönöm :-) Bár főként elméletből gyúrtam össze (hiszen nem volt még két évnél hosszabb párkapcsolatom), de azt hiszem működik a dolog.

Tündéröreganyám (törölt) 2009.10.06. 08:39:20

Igaz, egészen igaz. Esetleg vitatkozhatunk a fogalmakon, hogy melyik a szenvedély, melyik a szerelem, a szeretet. de érteni ugyanazt értjük alatta.
Nekem volt hosszabb kapcsolatom (a rossz házasságom) és még ott is tetten érhető volt a hétköznapi szeretet. De szenvedély kevés volt, így nem is volt minek elmúlni.
Szép ahogyan alakultok, tetszik, drukkolok!
Nekem András a szenvedély, vicces és szomorú is egyben, hogy 38 évesen kellett megismernem ezt az érzést.
süti beállítások módosítása