Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

Vannak emberek, akik - ki tudja miért - imádnak szenvedni. És ennek hangot is adnak. Az energiavámpírok egyik alfajához tartoznak. Ők az igazán profik, mert ráadásul roppant intelligensek (érzelmileg persze nem, de ezt az istenért sem látnák be). Sosem úgy adják elő a történeteiket, hogy ők a hibásak - holott a legtöbb esetben bizony így van. Mindig mindent másra kennek. A saját elcseszett életükért az univerzumot és az emberiséget hibáztatják. Kvázi ők áldozatai ennek a megátalkodott, pokolbéli világnak. Angyalok az ördögök között. És ugye az angyal alapból jó... mintha neki nem kéne megdolgoznia az elismerésért, szeretetért, tiszteletért stb.

Van nekem egy ilyen barátnőm. Régóta tudom, hogy ő az Örök Elégedetlen. Vele mindenki direkt kitól... mindenhol. A harminc felé közelít, igazán komoly kapcsolata még nem volt - mert ugye a pasik a bénák és hülyék. Elismerem, nagyon okos csaj. A munkájában pedig rettentő szorgos, ügyes (bár ezt csak az ő sztorijaiból tudom, mindenesetre letett már ezt-azt az asztalra, úgyhogy valamit csak tudhat). Szóval, kevés férfi ér fel hozzá (szerinte). Van egy listája (mint nagyon sokunknak, persze), amelyben szerepel az a kritérium is, hogy az ő leendőbelije csakis diplomás, több nyelvet beszélő ember lehet, a többi - hogy házasember szavaival éljek - "alantas munkát" végző szóba sem jöhet (érdekes, én lassan menekülök az egyetemet/főiskolát végzett nyikhajoktól, mert nemhogy észt nem osztanak a diplomával, de mintha még el is vennék azt a keveset is... - no mindegy, ez is megérne egy posztot).

Örök Elégedetlen úgy gondolja, neki JÁRNAK bizonyos dolgok. Jó munkahelyi pozíció, nagyobb lakás (hatvan négyzetméteres lakásban lakik egyedül, és mégis kicsinek találja...), no és persze szexisten és überintelligens pasi. Ő mindezért természetesen semmit sem tesz, mert ő megérdemli - biztos így született...

Öt éve szerelmes az egyik felettesébe. Aki azóta két nőt is elfogyasztott. Amikor megismerte, nős volt. De ettől Örök Elégedetlen barátnőm még belézúgott, és reménykedett. A hapsi elvált. ÖE repesett, hogy most talán.... valami... Hogy volt-e oka? Nem hinném. Elmesélés alapján is azt kell mondjam, hihetetlen nagy illúziókat táplált totálisan feleslegesen. Egy apró vállveregetésben, egy kis mosolyban ő már házasságot, gyerekeket és tengeparti nyaralásokat látott. A felettese szerintem soha nem viszonozta az érzelmeit. Egyszer, e-mailben szerelmet vallott neki. Ha jól emlékszem, a pasi nem válaszolt. De ÖE továbbra sem kapcsolt. Jóérzésű nő ilyenkor fülét-farkát behúzza, és messziről elkerüli azt, aki előtt ekkorát égett (persze az vesse rá az utolsó követ barátnőmre, aki nem alázta meg magát egy szerelemért... de azt hiszem, ezt a hibát egyszer követi csak el az ember...). A férfi ezután mindig három lépés távolságot tartott vele szemben.

A húza-vona (ti. szeretem-nem szeretem) évek óta megy. Az utóbbi pár hónapban kifejezetten barátivá vált a viszonyuk, nem volt vele morcos a hapsi, jól megértették egymást, amikor együtt dolgoztak. Barátnőm váltig állította, hogy ez így most nagyon jó, ennél nem kell több. De most beütött a krach.

Úgy alakult, hogy egy ismerősömmel együtt dolgoznak egy projekten - hárman (a pasi, a barátnőm és ez az ismerős).  Az ismerősöm egy harmincas egyedülálló, aranyos nő. ÖE-vel most találkoztak először. És persze lett nagy sértődés. Most olvasom ÖE barátnőm hosszú levelét, melyben kifejti, milyen genyóság, hogy ez a nő olyan jól megérti magát a felettesével, amúgyis süt róluk, hogy odavannak egymásért. Vele bezzeg mindig morcos a pasi, ők meg ketten jól elröhögcsélnek egymással.

És itt jön a félelmetes logikai bravúr. Az én ismerősöm egy bazi jó csaj, szép szemekkel, formás mellekkel, míg ő egy rút kiskacsa, és így lehetetlen felvenni a harcot. Az igazság az, hogy az ismerősöm valóban jól néz ki, de nem egy topmodell, ÖE barátnőm pedig nem csúnya (csak szimplán hülye, önbizalomhiányos hisztis p.csa...). Barátnőm most azt mondja, hogy hiába rendes ez az ismerősöm, ő nem tud egy olyen nőt megkedvelni, aki elvette/el akarja tőle venni a szerelmét...

Heeeee????? Mi a f.sz van?

Egy közel harmincéves nő miért nem képes felfogni azt, hogy nem kell egy férfinak? És miért veszi személyes sértésnek azt, ha ez a férfi másnak is tetszik, és ez a vonzalom nagy valószínűséggel viszonzott? Könyörgöm, ha öt év alatt nem sikerült meghódítani ezt a pasit, akkor mi a lópikulát akar?

Legszívesebben felhívnám, és elküldeném a búsba. Nem is! Inkább elmennék hozzá, először felpofoznám, aztán a két vállánál fogva jól megráncigálnám, hogy "baszki, térjél már észhez, kisanyám!!!".

De azt hiszem ennyi energia-befektetést nem ér meg a dolog. Sőt, ő ezt várja, hogy reagáljak és szépen elszívja az energiámat. Hát nem fog menni.

Címkék: barátok szerelem szingli bosszankodunk

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr701406098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogyócska 2009.09.25. 23:04:54

Annyira érdekes, hogy mindenkinek van egy ilyen szenvedő barátnője. :D Ez megérne egy pszichológiai kutatást. Én, az örök optimista, teljesen kiborulok attól, ha valakinek soha semmi nem jó. Ha történik ezzel a barátnőmmel egy nap 5 jó dolog, és 1 rossz, akkor tuti, hogy ezen az egyen fog nyafogni egész nap. :D Én nem így működök. Pont most tanulok erről: ez mindenkinek a saját döntése, hogy áll a világhoz. Szóval ha valaki akar, akkor változtathat a gondolkodásmódján, ha nem, akkor szenvedjen nyugodtan. Más kérdés, ha a negatív emberke rátelepszik a környezetére. Hátha választ kapok majd arra, mit lehet ilyenkor tenni, mert téphetem a számat, szuggerálhatom én a pozitív energiákat beléje, nem használ... Bonyolult ez. Te próbáltál már ezzel a barátnőddel elbeszélgetni?

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.09.25. 23:24:07

@bogyócska: napközben hívott ÖE barátnőm. Látszólag csak kölcsön akart kérni valamit, de szerintem az érdekelte, hogy én mit gondolok a szituról... mivel nem válaszoltam neki emilben. Előadta ugyanazt, mint a levelében. Hogy már kezdett volna alakulni köztük valami... Én meg csak dünnyögtem. Aztán nem bírtam, és illedelmesen kinyögtem, hogy "te figyu, ha tényleg akarna tőled valamit, akkor nem lépett volna már?". Hát, de én ezt nem értem, mert az ő életsílusa ez tök más (mármint a pasié), meglát egy jó nőt és már megy is a farka után stb stb. Mondom "oké, de ha ő ilyen, akkor megérdemelne téged?"... (Hehe, gondoltam saját maga ellen fordítom a fegyverét... ) Valamit válaszolt rá, de nagyjából ugyanazt hajtogatta mint előtte (szokásos "ez ennél összetettebb dolog"-dumával jött). Másban is ilyen. Sokszor beszélgettem már vele: néha vitatkozva, néha megértően bólogatva. Az eredmény ugyanaz. Bár ha én csak bólogatok, és egyik fülemen be, másikon ki, akkor azzal én jobban járok, mert energiát takarítok meg.

Amúgy, az ilyen ember, aki rátelepszik a környezetére pont ezt várja, hogy te reagálj és ezzel értékes energiát lopjon tőled. Épp ezért nem szabad hagyni, hogy "kihasználjon". Egyébként meg aki nem akar magán segíteni, azon más sem tud... (persze az ilyennek az a jó, ha te ápolgatod a lelkivilágát).

bogyócska 2009.09.26. 08:48:17

@nyarifecske: Persze, ehhez az is kell, hogy ő akarjon megváltozni, és higgye el, ezzel neki is jobb lenne... De valamiért mégis késztetést érzek, hogy segítsek, hiszen mégiscsak a barátnőm, nem? És te is így nevezed ÖE-t. Kéne neki egy normális pasi. Szerezz be neki egyet. :)

Amúgy ha neki fontos, hogy nemtomhánydiplomás, soknyelvet beszélő pasija legyen, akkor úgysem érezné jól magát egy géplakatossal például. Szóval lehet rá mondani, hogy sznob, fennhordja az orrát, de ha ennyire erősen bebeszéli ezt magának, akkor hiába fülig szerelmes a géplakatosba, egy idő után piszkálni kezdik a gondolatai, és szakítani fog, mert "másnak" érzi magát. Ha a két fél közül az egyik nem érzi egyenrangúnak magát a másikkal, bármelyik irányban, az általában a kapcsolat végét jelenti. Hosszú távon hátha rájön arra, hogy nem a diploma kell az intelligenciához, sőt. Akkor hátha elkezd nyitottabban gondolkodni, és szélesíteni a látókörét. Meglátni olyan pasikat, akiket eddig levegőnek nézett.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.09.27. 16:51:46

@bogyócska: hát sokszor én is azt szoktam mondani magamban, hogy olyan b.szatlan p.cs tud lenni, hogy kéne neki egy f.sz... :-) Amúgy ő már az a kategóriájú barátnő, akin nem akarok segíteni, mert lehetetlen.

Az egyenrenagúsággal kapcsolatban meg igazad van. Viszont ez nem a diploma megléte vagy nem léte dönti el.

Incifinci · http://incifinci14.blog.hu/ 2009.09.28. 11:37:07

Így bekapcsolódva, teljesen igazatok van. Csak van egy bibi. Az ilyen energia vámpírok általában buták ahhoz, hogy rájöjjenek szemléletet kéne váltani, mert lehet attól nem megy nekik semmi. És ezekben az emberekben még egy dolog van ami általában közös. Ha neked van vmi bajod és elmondod,és esetleg meg is hallgat(az még a jobbik eset, mert sokszor amit te mondasz azt is csak a saját életére fordítja át, hogy ő legyen a téma), akkor sem számíthatsz sokra, mert tanácsot nem nagyon tud adni, mert csak a saját korlátozott kis világában él, és még a saját hibáiból sem tud tapasztalatod gyűjteni, nem hogy tanácsot adni másnak.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.09.29. 10:44:04

@Incifinci: pontosan erről van szó! Ez a barátnőm az a típus, aki legalább végighallgat figyelmesen engem is. De valóban nem tud tanácsot adni, na meg nem is igazán akar. Van egy másik ilyen vámpírtípus barátnőm: ő kegyetlen. Látom rajta, hogy még figyelni sem igazán figyel rám: csak réved (konkrétan bambul). Aztán - ahogy te is írod - az én sztorimmal kapcsolatban eszébe jut valami, ami vele történt, és már mondja is tovább... Szégyen gyalázat, de ő az egyetlen olyan ember az életemben, aki ha hív, sokszor nem veszem fel a telefont (soha, senkivel nem csinálok ilyet). Egyszerűen zsigerből nem megy, hogy lenyomjam a zöld gombocskát a mobilomon.
süti beállítások módosítása