Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

Az ember lánya kiszemeli a célpontot. A célpont is tetszetősnek találja a lányt. Gyors ismrekedés után megbeszélnek egy időpontot, hogy közelebbről is megismerhessék egymást.

A lány a találkozó előtt gondosan kiválasztja a ruháját, megfürdik, hajat és fogat mos. Szépen kisminkel. Nem szabad, hogy túl hivalkodó legyen, de azért ápoltnak és csinosnak kell látszania*.

A lány érzi, ott kell lennie a topon, hátha végre megtalálja az igazit. Negyed órával előbb elindul, nehogy akár csak egy percet is késsen az állandó dugó miatt - még a végén meggondolja magát a másik, egyébként is rossz benyomást kelt, ha sokat késik az ember, még ha nő is.

A lány megérkezik, szívélyesen üdvözlik egymást a kiszemelttel. Leülnek beszélgetni. Kényszeredett mosolyok és repdeső pillantások váltják egymást. A helyzet kezd melegedni. Általánosságok után, rátérnek a komoly dolgokra. Álszent és körmönfont kérdésekkel próbálják egymástól megtudakolni, hogy mennyire elkötelezett, megbízható, felelősségteljes a másik - hiszen itt most nem egyéjszakás kapcsolatról van szó.

A lány megfontoltan válaszolgat a másik kérdéseire: rutinos már, tudja mikor mit kell mondania. Persze mindig érik váratlan kérdések. De felveszi a kesztyűt, kell neki a kiszemelt... olyan régen keresgél már, legalább próbálják meg együtt, ha csak egy kis időre is.

Ugyanakkor azt is tudja jól a lány, hogy nem szabad erőlködnie sem, az túl kétségbeesettnek tűnik. Higgadt, de komoly mosollyal fordul a másik felé.

A vallatás tovább folytatódik, most jön a rázós rész: hogy állunk a családdal? Mikor szeretnénk majd gyereket? Átvillan a lány agyán, hogy ilyet első alkalommal igazán nem szép dolog kérdezni, de végülis ha hosszú távra tervez az ember, akkor kénytelen tisztázni az ilyesmit már az elején. Nem tudja mit is válaszoljon. Kiegyensúlyozott, sikeres, boldog nőnek kell látszania, aki az ambiciói és karrirerje mellett a családra is szán időt. És naná, szeretne majd kölyköket. Nem túl korán, nem túl későn. De vajon a kiszemelt mit akar? Hogy sose szüljön gyereket?

Aztán itt vannak az előző tapasztalatok. Erre is kíméletlenül rátér a másik. Fontos tudnia, mit élt meg a lány régebben. Ez ez utálatos rész, az "exek". A rossz kapcsolatokat nem szabad felemlegetni, mert lúzernek tűnik az ember, hogy összeállt egy hülyével. Ugyanakkor a jól müködő kapcsolatból meg miért lépett ki? Választ kell adni, különben nincs értelme, hogy itt üljön a kiszemelttel szemben. Kényes kérdés, rá kell hát fogni a külső okokra - amelyekben van is igazság, meg nincs is.

Mindegy, el kell terelni gyorsan a szót. Most a lány jön. Szeretné megtudni, hogyan tervez a kiszemelt a jövőben. Vajon csak ki akarja használni őt mindenféle felelősség-vállalás nélkül, vagy komoly elköteleződést vár? Mennyire akarja igénybevenni? Vajon jut majd mellette ideje a hobbira és a barátaira is, vagy teljesen magába akarja szívni? Egyáltalán megéri ez neki?

A beszélgetés végeztével, vidáman elbúcsúznak egymástól a mihamarabbi viszontlátás reményében. A kiszemelt megigéri, hívja majd.

A lány rágódik. Ha felhívja és találkoznak még, az jót jelent. Persze korántsem azt, hogy lesz is ebből valami. Sok kérdés van, amit nem érintettek még. És ott van a gyakorlat is: mi van, ha mégsem kompatibilisek?

Aztán, megeshet az is, hogy mégsem hívja vissza a másik, vagy éppen egy kurta telefonhívás alakalmával közli, hogy köszi, de mégsem jössz be kisanyám. Akkor megint meghasad a szíve. Pedig olyan szimpatikusnak tűnt a kiszemelt.

Vajon mit ronthatott el?

Lehet, hogy kisebb bérigényt kellett volna megjelölni vagy újjongani annak hallatán, hogy napi 10 órát kell dolgozni?

:-)

*Erről jut eszembe, biztos sokan ismeritek már a következő városi legendát: egyetemi felvételin/vizsgán kijön a tanár, körbenéz a várakozó diákok között, jól szemügyre veszi őket, majd közli: "A kurva és a pincér hazamehetnek"... :-)).

Címkék: hétköznapok

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr471952274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azallamenvagyok 2010.04.26. 11:31:34

hajajj, azok a jó kis randik:D

hm, vajon én faggatózós voltam?

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.04.26. 12:18:49

Mi az a randi? :D
Valahogy nem rémlik, hogy randiztam volna, minden csak úgy jött. Majd gondolkodom, hátha eszembe jut valami randiféle....

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.04.26. 12:36:50

Olvassátok el még egyszer, figyelmesen az írást. Különösen a végét...

azallamenvagyok 2010.04.26. 12:47:45

@nyarifecske: jajjdehétfő van:P

szóval hajrázol?

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.04.26. 13:38:39

Jóvan, két órát aludtam, valahogy így sikerült, nehezen fogom fel. Hétfő is van, igen :)

Megy a drukk innen is!

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.04.26. 17:37:17

Köszönöm a drukkolást. Időközben összejött még egy - ráadásul három napon belül másodszorra fogok ugyanazzal "randizni".

És bocsánat, hogy ilyen fennkölt voltam ma reggel ;-)

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.04.26. 17:58:56

Na most már öt. Egy nap kettővel is. Kapós lettem :-D

azallamenvagyok 2010.04.27. 09:14:00

lassan elmehetsz főállású interjúalanynak:)

sőt, vállalkozóként személyzeti tanácsadást is vállalhatsz: szondázod a vállalatok hr-eseit azzal, hogy kintről titokban teszteled a kiválasztási folyamatot:)

Nancy Botwin 2010.04.27. 11:13:53

Teljesen nem értek egyet sem az exekről való témázgatásról sem a gyerekekről, házasságról... szerintem ezeket el kell felejteni az elején.

zolddio 2010.04.27. 18:45:17

tök jó írás, tényleg csak a végén esett le, mi van. :) Mennyire hasonló is a két szituáció, elképesztő... Az álláskeresés és a TUDATOS párválasztás. Utóbbinál persze jobb a spontán szerelem első látásra. Lehet, az álláskeresésnél is. :)

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.04.27. 19:43:00

@Nancy Botwin: tudom, hogy megtévesztő a cím, de érdemes figyelmesen elolvasni az írás végét :-))

@zolddio: persze, a spontaneitás szempontjából más téma a kettő, ezt leszámítva meglehetősen hasonló a két szitu... és az önfényezést ki is hagytam.

@azallamenvagyok: kifejezetten kezdem élvezni. Most már tudom, hogy mikor milyen választ várnak, tök jól el tudok szórakozgatni magamban, amikor dől belőlem a sok hülyeség, ők meg csillogó szemmel bólogatnak ;-)

zolddio 2010.04.27. 20:38:50

@nyarifecske: lassan megélnél abból is, ha álláskeresési tréningeket tartasz, nem? :D

(pl. nekem majd adhatnál egy-két tippet, lassan aktuálissá válik a dolog...)
süti beállítások módosítása