Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

A héten már másodszorra jön velem szemben az, hogy voltaképpen a nők élete csakis az egymással való versengésből áll.  Egyrészt nem a férfiaknak öltöznek ki, hanem a másik nőnek, hogy éreztessék vele, jobbak, szebbek, kívánatosabbak nála.

Aztán itt van Kundera, akinek az egyik szereplője azt fejtegeti, hogy mi másért akarnák a nők elcsábítani a férfiakat, ha nem azért, hogy a másik nőt megalázzák a versenyben. Ha a gyengébbik (?) nem nem utálná egymást ennyire, nem is lenne reprodukció, mert a férfiak nem érdekelnék egyáltalán őket.

Nagyon mélyen magamban néztem. De hiába. Semmi rivalizálásra utaló nyomot nem találok magamban. Nőtársaságba sosem öltözök ki. Akkor figyelek oda egy picit jobban, ha tudom, férfiak is lesznek. Ha meg úgy adódik, hogy csak és kizárólag pasik vannak, akkor meg pláne jobban odateszem magam. És ez akkor is így van, amikor a legjobb barátommal találkozom, aki már ezer éve ismer, és simán elviselné, ha kivételesen nem sminkelném ki magamat - de még ekkor sem hagyom ezt ki.

És pasit sem azért tartok, hogy felvágjak vele a barátnőim, vagy egyéb nőnemű egyedek előtt. Sőt, nem is felvágás céljából járok valakivel. A legviccesebb pedig az, hogy egy nagyon szűk baráti kört leszámítva szinte sosem hencegek a legújabb "hódításommal". Férfi nekem vagy az "egészséges életmód" miatt kell, vagy ha komolyabb, akkor meg nem (csak ;-)) a szükség vezérel, hanem magától értetődik számomra, hogy ő az, akiben ki tudok teljesedni. Egy picit olyan ez, mintha a jinem lenne. Vagy legalábbis addig az, amíg rá nem jövök, hogy benéztem a dolgot :-)

Szóval, nem, nem hinném, hogy a női nemet a férfiakért folytatott rivalizálás vinné előre.

Nota bene, az is lehet, hogy eddig olyan mázlim volt, hogy nem voltam huzamosabb ideig nő dominanciájú közösségben, és ezért nem látom ilyen tragikusnak a helyzetet...

Címkék: csajok pasi

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr501257114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fitz 2009.07.20. 19:53:13

Mégis mindenhol azt látom, hogy a nők végigmérik egymást. Főleg ha valaki kicsit extravagánsabb, vagy jobban kirakja amije van.
Nem hinném, hogy ez csak azért van, mert a nőket jobban érdekli a divat. :)

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.07.21. 14:30:53

@Fitz: igen, ebben igazad van. De ez is nőfüggő. Egyik unokatestvérem például minden egyes buliban folyamatosan kritizálja nőtársait, én meg csak mosolygok, mert nem tudok érdemben hozzászólni. Mert nem érdekel. Jó, persze, vannak olyan napok, pillanatok, amikor irritálnak engem is egyes picsoid képződmények. De ha mélyen magamba nézek, akkor azért bántsa a szememet, mert tudom, hogy sokkal jobban néz ki, mint én, és én soha nem mernék miniszoknyát felvenni a formátlan lábaim miatt, ő meg itt feszít napbarnított bőrrel, forrónaciban.... Grrr. Szóval ez inkább irigység. Aminek a legmélyén a versengés van, ez tény.

Fitz 2009.07.21. 15:25:19

@nyarifecske: Ez aztán a coming out! :)

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.07.26. 22:54:41

@Fitz: :-))) Az embernek tisztában kell lennie a gyenge pontjaival.
Amúgy nem ritka az sem, hogy megdicsérek egy nőt/lányt az utcán/ szórakozóhelyen (persze nem neki mondom, hanem annak, akivel éppen vagyok).

Katzeryn 2011.01.29. 15:45:35

De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön egy új valaki? A pasik nem törődnek ezzel, még egy tag, akivel lehet inni, de a nőket ez is másként érinti... és nem feltétlenül a pasik miatt...
süti beállítások módosítása