Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

Ismered azt az érzést, amikor csak állsz dermedten, mint egy szobor, és a beszélgető partneredet csak félig hallod? Próbálsz közben fapofát vágni, talán még egy félszeg mosolyt is sikerül kicsikarnod magadból. Belül pedig kezd elhatalmasodni a pánik. Először  még nem is igazán fogod fel az ítéltet, ami elhangzott pár pillanattal ezelőtt. Aztán szépen lassan leesik a tantusz. Nyeled azokat a rohadt könnyeket, igyekszel továbbra is fenntartani a pókerarcot. Csak a szemed nem tud hazudni. Ahogy a szempilláid dupla olyan gyorsan rebegnek, mint szoktak. Ahogy a szemgolyód folyamatosan mozog jobbra-balra. De te még mindig próbálsz koncentrálni a másik mondandójára.

Aztán legyűröd a hirtelen jött pánikot, és azon merengsz, vajon megérdemelted te azt az ítéletet. Vajon jogos a döntés. Próbálsz reagálni. Próbálod védeni magad. Próbálod belátni, hogy igaza van a másiknak. De mégsem megy. Majd amikor azt hallod a másik szájából, hogy "de ne keseredjen el...", na akkor legszívesebben ordítanál. És még közben dicsérnek is, hogy alapvetően jó amit produkáltál, hogy ígéretes az irományod, de ott van az a kibaszott nagy DE.

Kijössz a szóbából, igyekszel udvariasan elköszönni, némi mosolygással egybekötve - mert szégyelled, ha látják, hogy leterítettek. Kilépsz a folyosóra, mész pár métert, szinte rohansz. De meg kell állnod, mert fuldokolsz, kapkodod a levegőt. A mélylégzésre gondolsz: váll emelkedése nélkül beszívod a mellkasod és a hasad közé a levegőt. Egyszer, kétszer. Nem megy. Inkább sóhajtasz egy nagyot. Legalább a görcs a gyomrodból, az távozzon.

Felemeled a fejed. Arra gondolsz, hogy több is veszett Mohácsnál. Úgy tűnik ez az időszak nem szerencsés neked. Ez van. Persze még órák múlva is bosszankodsz, hogy pedig te milyen ügyes voltál. De úgy látszik, a szorgalmad már a múltté. Kifelé kacsintgatsz, hűtlen vagy az oktatási intézményedhez. Ő pedig így bosszulja meg.

Címkék: morci bosszankodunk

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr331598028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.15. 07:58:13

Kivágtak a vizsgáról vagy mi történt?
Így korán reggel nehéz értelmeznem...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.12.15. 11:20:02

Emőke az a Pszichómókusnak van az a gyakorlata hogy a két kart a kmellkashoz kell szorítani egypárszor mélylégzéssel, az oldhatja a feszültséget mégha kővé dermedt is

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.12.15. 12:40:30

@Vorg a Halhatatlan Báró: nem, csak meglehetősen rossz jegyet (közepest) kaptam a szakdolgozatomra. És úgy érzem, hogy jogtalanul. A bírálónak az volt a kifogása, hogy túl rövid (mellesleg a követelménynek megfelel a karakterszám), és hogy sokkal többet is kihozhattam volna a témából... Amúgy teljesen jól írok és nagyon jó ötletek vannak be, és jól is elemzek irodalmi művet. Szóval, a négyest még érteném... de ezt a hármast nagyon nehezen nyelem le.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.15. 13:45:49

@nyarifecske: Sokan mondják, mindegy hányas, csak meglegyen. Némely tárgyammal én is így vagyok, de ami érdekel, tanulok is rá, dolgozok vele, az nem mindegy, hányas lesz.
Megértelek, hogy letört a dolog. Sajnálom.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.12.15. 13:49:17

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: ezt majd kipróbálom. De remélem, nemigen lesz rá szükségem :-)

@Vorg a Halhatatlan Báró: no igen... a sikerorientált személyiség hátránya, hogy szenvedsz, amikor olyasvalamiből nem teljesítesz jól, ami alap lenne a számodra.

bogyócska 2009.12.15. 20:54:54

Bizony, bizony, emeld fel a fejed, mert minden lógatással töltött perc feleslegesen elvesztegetett idő. :) Én még előtte állok ennek, és biztosan engem is letörne, ha a hetekig, hónapokig tartó munkámat így értékelnék. De hidd el, nem ezen múlik. Az osztályozás még mindig szubjektív műfaj...

Ha meg a bíráló szerint túl rövid, amikor pedig nem is... hát, erre tényleg nem tudok mit mondani. :D
süti beállítások módosítása