Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

11.
szeptember

Görcs

nyarifecske  |  4 komment

Itt van ez a természetes tehetségű Melinda a Megá-ból. Középkorú is, elesett is, jó hangja is van. Ő lehetne a magyar Susan Boyle (mert ugye nekünk is kell egy). Nagy esély lehetne ez a verseny. És mégis mindenáron el akarja szúrni.

Olyanokat emleget, hogy "meghaladja a képességeit" a feladat, és, hogy ő "túl öreg már ehhez". Soha egy pozitív gondolatot nem hallottam még tőle. Közben meg kiáll a zsűri elé, és hatalmasat énekel. Aztán vége a dalnak: elkezd hunyorogni a reflektorfényben, pofákat vág, mintha pisztollyal kényszerítenék, hogy a színpadon álljon. Semmi, de semmi akaraterő nincsen benne.

Az a típusú ember, aki saját sikereinek útjában áll. Talán az élet már sok csalódást hozott neki, ki tudja... De ha végre sikerélményben lenne része, azt miért nem akarja elfogadni? Miért ágál mindenáron ellene? Miért nem tudja elhinni, hogy az ember saját sikerének kovácsa?

Annyira görcsösen ragszkodik a "neki nem sikerülhet semmi" elképzeléshez, hogy a valóban nem is sikerül. És akkor, fogadjunk, hogy diadalmasan kiállt majd fel: "én megmondtam!". Észre sem veszi, hogy őmaga a legnagyobb ellensége sajátmagának.

Persze, az is lehet, hogy olyan szerződést dugtak az orra alá, amely igencsak okot ad arra, hogy ráfagyjon a mosoly az arcára: pl. két évig ingyen kell dalolásznia a tévékettőn... (a példa "természetesen" csak a fantázia szüleménye ;-)).

Címkék: média boldogság

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr832289399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.09.11. 22:22:07

Az előbb gondoltam rá éppen a fürdőben, hogy hova tűnhettél :)

A nénihez nem tudok hozzászólni, nem láttam.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.09.11. 22:48:46

@Vorg a Halhatatlan Báró: hát előkerültem nagy nehezen, csak zsufolt volt a nyár, és ihletem sem igazán volt.
A nénbi egyébként csak 41 éves, úgyhogy még bőven befuthatna. De fura egy teremtés, az biztos.

zolddio 2010.09.13. 17:18:20

ez az, írj, írj, írj :)

azallamenvagyok 2010.09.28. 10:43:26

sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban

ebből lesznek azok az emberek, akik tényleg elhiszik, hogy ők nem tehetnek semmiről és nem tehetnek semmiért...
süti beállítások módosítása