Nyárifecske

"Ami visszavetheti az embert a fejlődésben, az a hazugság" (Csernus)

Friss topikok

  • Katzeryn: Ez érdekes elmélet, de többé-kevésbé egyetértek veled. Előbb-utóbb mindenki elkezd élni nemi élete... (2011.01.29. 16:14) Minden jókislányból k.rva lesz egyszer
  • Katzeryn: Jogos az utánagondolás, ez tuti így lett volna. Ha egy ember kezébe hatalom kerül, onnantól kezdve... (2011.01.29. 15:53) A Lucifer-effektus?
  • Katzeryn: De nem csak ilyen rivalizációról lehet szó, mi a helyzet akkor, ha egy megszokott közösségbe jön e... (2011.01.29. 15:45) Női rivalizálás
  • Vorg a Halhatatlan Báró: Te még élsz? :D Írok levelet ha nem megy ki a fejemből, most nem tudok (2010.12.07. 19:28) Még sosem..
  • azallamenvagyok: sajnos eleve pusztítja az egyén felelősségének tudatát egy nagy adag behatás a világban ebből les... (2010.09.28. 10:43) Görcs

Címkék

- Amikor egy nyomorultul unalmas és monoton asszisztensi-adminisztrátori állásra pályáztatod a delikvenst, akkor légyszíves ne tedd fel azt a kérdést, hogy "mi az álommunkád?" ... Igazából Popsztár, Világmegváltó vagy Asztronauta szeretnék lenni, de jelen helyzetben ez most megvalósíthatatlan. Azért jelentkeztem erre a kib.szott multis pozícióra, mert kell a pénz. Ilyen egyszerű.

- Hasonlóképpen, ne érdeklődj aziránt, hogy hogyan képzelem el a szakmai jövőmet öt év múlva. Az önéletrajzom alapján pontosan látod, hogy sem a tanulmányaim, sem az eddigi tapasztalatom nem predesztinál erre a rohadt melóra. Megint csak: kell a pénz, és slussz-passz.

- Ha már egyszer magyarul eltársalogtunk a szakmai tapasztalatomról és a jövőbeni elképzeléseimről a munkámmal kapcsolatban, akkor ne kelljen ugyanezt elmondanom angolul is, unom magamat ismételni. (Egy-két munkaközvetítőnél amúgy ezt sikerült kikerülni: piros pont nekik).

- Ne azzal kezdd a beszélgetést, hogy "Kérlek mesélj a tanulmányaidról és a szakmai gyakorlatodról". Az önéletrajzomban minden benne van, ha valami részlet érdekel (pl. "miért ezt a szakot választottad?"), akkor kérdezz rá konkrétan. Hidd el, ebből is kiderül mennyire vagyok kommunikatív.

- Légyszi először te mondd el, hogy pontosan milyen feladatokat kell ellátnom az adott pozícióban, aztán én is elmondom mekkora fizetést szeretnék. Nincs értelme fordítva. (Egyébként baromira rühellem - úgy a HR-eseknél, mint a leendő közvetlen főnököknél - azt a szokást, hogy sosem osztják meg velem, hogy reális összeget mondtam-e vagy sem...)

- Végezetül, ki nem állhatom a táblázatos formában kitöltendő papírosokat, amiket mindig az orrom alá nyomsz. Túl kicsi a hely, én meg nagy betűkkel írok, és nem tudom tartani a vonallal meghúzott határokat. Ráadásul már eleve szorongást érzek a kis, szürke egérlyukban, ahova beültettél, és amely leginkább egy vallatószobára hasonlít - és erre a kis ablak méginkább ráerősít.

 

(Na, de azért szeretném leszögezni, hogy tisztában vagyok vele, milyen kemény meló HR-esként mindennap idiótábbnál idiótább emberekkel foglalkozni, akiket mindig a megfelelő mederbe kell terelni. Csak nekem már annyira elegem az állásinterjúkból. Megyek, és szépen felveszem kazettára az interjún elhangzó válaszaimat (magyarul és angolul, természetesen), és legközelebb azt játszom le. Persze ez már az én személyes pechem, hogy nem találtam elsőre munkát, és minden héten ismételnem kell önmagamat.)

Címkék: multi állás morci

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nyarifecske.blog.hu/api/trackback/id/tr451645018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolddio 2010.01.04. 19:02:56

Nagyon tetszett! Igazad van!!! HR-esekkel még nem nagyon volt tapasztalatom, de sztorikat már hallottam. Tesómtól azt firtatták angolul, sorolja fel, mi a hobbija. :D Ennyi volt nyelvtudásának leellenőrzése. :)

Nekem amúgy ma a szóvivőkből lett elegem. :D Az ne menjen már annak, aki egy láthatóan bemagolt 4 soros szöveggel a kezében sem tud 3 összefüggő mondatot elmondani... Na, mindegy. :)

Remélem, már nem sok HR-esen kell átküzdened magad...

azallamenvagyok 2010.01.07. 08:50:04

igen, szeretjük a hr-eseket:) minden szaros munkára úgy felvételiztatnek, mintha felső(közép) vezetőt keresnének.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.01.07. 12:24:09

Nem irigylem a HR-en melózókat, főleg, amikor a leépítést kell közölniük.
Ugyanúgy, ahogy az ápolónőségről, itt is úgy gondolom, meg kéne válogatni, kit raknak oda. Sokukból a minimális empátia is hiányzik, látszik az unalom a fejükön amikor beszélsz velük, felsőbbrendű fajnak érzik magukat.

Remélem, hamarosan találsz végre melót, sajnálom a kínlódásodat, rémes lehet, ahogy beférkőzik a mindennapi boldogulásodba és boldogságodba.

Szorítok!

yuccer 2010.01.11. 17:10:25

@azallamenvagyok: Azért, mert azt tanítják nekik. Tudod, mindenki úgy tartja, hogy az ő munkája/állása/tantárgya a legfontosabb :)
Amúgy lesz egy csudi álláskeresős tréning, vér profi dolog, gondolkozom elmenjek-e. www.munka.org/ Itt valahol. :)

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.01.12. 12:14:40

@judkaszössz: óóó, tréning, csodás! Csak, hogy a HR-esek megerősítsék létjogosultságukat ;-)

aJeti 2010.01.13. 22:43:50

szívemből szóltál. vesszenek.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2010.01.14. 10:43:37

@aJeti: na jó, azért ne vesszenek, csak vegyenek kicsit vissza a mindenhatóságukból :-). Egyébként értem én, hogy miért találták ki őket: az egyy állásra jelentkező ezer majomból mégis csak ki kell szűrni a kevésbé idiótákat...

Nancy Botwin 2010.04.21. 14:03:13

A HR egy álmeló irreálisan magas fizetést kapnak és semmihez nem értenek....
süti beállítások módosítása